Loading

Zangles

Zang, Techniek & Theorie

logo_zanglesHoud je van muziek en van zingen?

Dan leer ik jou graag alles wat daar bij komt kijken.

Ik leer je zingen en muziek maken vanuit je gevoel, vanuit de juiste technieken, vanuit je lijf.

Zingen is zo veel meer dan alleen je stem gebruiken. Zingen doe je met je hele wezen, of je nou 7 jaar bent of 80.

Wil je een stap verder dan werken we ook aan theorie.

Ik werk ondermeer met de EVTS methode maar ook klankgeoriënteerd, volgens de Lichtenberger methode, die ik heb geleerd bij Ingrid Voermans.

(Meer informatie hieronder)

Koor en Studio

Zangles kan individueel, maar ook in duo, trio of in een koor. Ik geef kinder/tienerpopkoor aan kinderen als brede schoolactiviteit of op de muziekschool of privepraktijk.

Ik geef daarnaast ook een cursus studiozingen. In een reeks van 10 lessen werken we met een groep kinderen of volwassenen aan leuk repertoire, doen we muziek- tekstspelletjes en schrijven we een eigen tekst of lied. We werken in een echte studio en gaan ook een liedje opnemen.

Klik hier voor de flyer.

Lichtenberger (zang)methode gaat uit van zelforganisatie. Dat betekent geen oefeningen doen om de stem onder controle te brengen, maar juist leren die controle los te laten, om zo te ontdekken hoe krachtig en vrij de stem uit zichzelf kan zijn. De klank zelf wijst de weg, daarom spreken we ook wel van een klankgeoriënteerde stempedagogiek.

Het resultaat is gemak en vrijheid in zingen.

Meer weten? Klik hier.

Ingrid Voermans is een hele bijzondere vrouw die precies aanvoelt wat jij nodig hebt en jou naar een staat van zijn kan brengen. Meer informatie Ingrid Voermans: Voice Learning Centre

Lees hier een boeiend artikel van mijn oud-docent Alberto ter Doest over zijn ervaringen met Klank georiënteerd zingen.

(Alberto ter Doest)

stemtraining-evt-level-1-02

Wat anderen vinden

De lessen van Claudette hebben mijn stem in 2 jaar tijd aanzienlijk verbeterd. Het is leuk, afwisselend en er is ruimte voor eigen inbreng. Ik beheers nu verschillende zangtechnieken en heb het enkel zingen “vanuit de keel” losgelaten.

Olga Kempen 24 jr.
singer-songwriter

Ik heb nu al 7 jaar met heel veel plezier zangles bij Claudette! Dankzij haar ben ik vocaal enorm gegroeid. Claudette geeft ieder de vrijheid om zelf nummers te kiezen en biedt haar leerlingen goede en praktische tips om het beste uit hun stem te halen. Ook de groepslessen en optredens heb ik altijd met veel plezier ervaren. Ik raad haar van harte aan, want ik zou  geen andere zangcoach meer willen!

Nikkie Bakker 22jr.
singer / owner Social Industry Online Marketing

Sinds enige jaren heb ik zangles van Claudette. Ondanks dat ik een ervaren singer-songwriter ben, heb ik toch een aantal aandachtspunten waarin ik mij verder wil ontwikkelen. De wijze waarop Claudette mij daarin ondersteund, is prettig en waardevol. De mensen die mij regelmatig zien optreden, solo en met mijn singer-songwriter’s duo Jacky’s choice, geven ook aan dat sinds ik zangles volg bij Claudette, mijn stem erg is vooruit gegaan.

Ronald Gunther
singer-songwriter

De zanglessen vind ik heel erg leuk.

En de liedjes die we inzingen in de studio voor oa spotify, vind ik ook erg leuk om te doen allemaal. Ik leer er veel van.

Vooral vindt ik dat Claudette goed les geeft en heel mooi kan zingen.

Fiene Kuipèri 12 jaar
singer of children songs for the My Digital Touch App and Spotify.